„Mmm da-ba-da-buh-di-buh,
Yeah this is grandpa’s groove.“

На тази дата, през 1504 г. величествената 5-метрова скулптура на Давид на Микеланджело е поставена на площада пред Палацо Векио във Флоренция. Четири години отнемат на младия скулптор да извае едно парче мрамор в библейския образ на дръзкия овчар, син на Есей от Витлеем. След два неуспешни опита на други скулптори, фигурата на Давид се изправя, пресъздадена в момент преди битката му с Голиат. Masterpiece!

Ренесансът е време, в което фокусът се измества от Църквата към Човека. В септемврийски петък, в XXI век се опитваме да се фокусираме над уикенда. Изглежда все едно се взираме през дъна на стъклени бутилки – мъглявина с дъх на алкохол…

New #look, new #beginning ..

A post shared by Poli Genova (@poli.genova) on

Може би Микеланджело Буонароти е разбрал за таланта си на почивка с техните. На някой италиански плаж малкият Буонароти освен рибки и кофички, да е правил фигури на родителите си от мокър пясък. Seems legit… No?

A post shared by Silvia Petkova (@_feelyou_) on

И като стана дума за плажуване, възможно е към края на летния сезон някои отговори да кристализират.

Върховният административен съд окончателно реши, че дивото къмпингуване не е незаконно. Та, нали ви е ясно, че всички те…

Публикувахте от Manuela Maleeva в 7 септември 2017 г.

На човек не му е трудно да се размечтае в айляшка седмица като тази. Но бъдете внимателни…

Мечтата ми е да ме купи някоя партия. Може гербаджиите, може комунистите, може патриотите или депесарите. Така де – за к…

Публикувахте от Manol Glishev в 7 септември 2017 г.

за да не ви се прииска да си тръгнете от купона, който сами сте организирали в собствения си дом.

прибирам се и почвам да се карам с рускинята за шибаната й кодка, която се е нанесла в моя апартамент, ас кодка нямам, а…

Публикувахте от Иванка Курвоазие в 7 септември 2017 г.

С добра дума и пистолет в ръка човек може да постигне далеч повече, отколкото само с добра дума.

Дали цитатът е на гангстера с неаполитански корени Ал Капоне, не можем да сме сигурни. Но твърдението само по себе си бихме могли да подплатим с факти.

За поредна година пустинята Black Rock в Невада се превърна във временен метрополис на изкуствата. В рамките на 10 дена над 70 000 души бяха част от 31-вото издание на фестивала Burning man. Изпълнители, артисти, изобщо хора със свободен дух от целия свят се събраха под тазгидишната тема Radical Ritual.

Ако и на теб ти се строят дракони, танцува ти се върху огромно фламинго или просто искаш да изгориш нещо, Burning man 2018 awaits you!

#brc #burningman2017

A post shared by Betsy Kelley (@sapling.collection) on

И разбира се, българското присъствие е задължително и на ниво. Стига с тая захаросана и mainstream Coachella… Burn this sh*t!

Burning Man fun #burningman #costumes #desert #burningmanstyle

A post shared by Kalin Vrachanski (@kalinvrachanski) on

Петък е, пироманът в нас още спи, но имаме „творчески планове да ходим по барове“! Хайде, пък може да се засечем някъде.